Sparande för mig
 
Varför sparar jag? 
För mig är frågan enkel. Jag vill känna en frihet i mitt liv. Att inte känna "jag måste bara kolla om jag har råd" eller "om jag gör det här kan jag inte göra det där sen" är något av de värsta jag vet. Jag vill inte att mitt liv ska vara begränsat för att jag inte har pengar till att göra vad jag vill. Därför sparar jag pengar för att mina drömmar ska kunna bli uppfyllda. Jag vill exempelvis resa mer, köpa en dyrare kamera, skapa ett eget företag, köpa lägenhet och kunna göra det där lilla extra i vardagen som gör att jag känner en liten extra lycka. 
 
Jag vill även säga att bara för att jag sparar och har koll på min ekonomi betyder inte det att jag inte gör saker för mina pengar. Många tror nämligen för att man ska kunna spara korrekt måste man lägga undan allt man får in för att det ska ge en effekt... Skitsnack om ni frågar mig. Man kan spara men samtidigt leva livet just här och nu. Vad jag jobbar stenhårt med är att undvika den spontana take-away kaffen eller den där godisen som jag känner att jag förtjänar (men kanske egentligen inte vill ha). Nej nu menar jag att jag försöker spendera mina pengar på de saker som jag känner att jag mår bra av och undvika de små utgifterna som blir stora i längden. Sparande ska inte betyda att man inte kan leva i stunden. Sparande ska vara ett hjälpmedel för att det framtida jaget ska må så bra som möjligt. 
 
Pengar ser jag som en möjlighet att få göra det bästa i livet och det är därför jag vill skriva om detta ämne. Många ser sparande som något hemskt och jobbigt för att vi inte vet bättre och det är en syn jag vill ändra på!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress