Och där kom regnet tillsammans med ångesten
Jag har i flera veckor lyckats undvika känslorna misslyckad, besikelse och dålig. Något som har varit väldigt skönt. Jag har på något sätt kännt ett lugn i mig och det har varit så galet skönt. Under de senaste dygnet har ångesten krypit tillbaka som en slags mardröm som blir verklighet. Håller på att ta mig igenom det och tänkte dela med mig av vad jag kommer göra för att komma tillbaka till de där lyckliga känslorna igen. 
 
1. Skapa ett projekt 
Just nu håller jag på att måla om vårt staket. Skrapa, tvätta, grundmåla och sedan den vanliga färgen. Perfekt sätt att få ut lite energi och försöka tömma hjärnan på spöken.
 
2. Arbeta kreaktivt
Ska ta tag i mina kreaktiva drag. Måla, fota, filma. Försvinna in i en värld som är finare än den här. Mår alltid hundra gånger bättre om jag kan skapa något vackert. 
 
3. Träna och äta bra
Kan man må bättre än vad man gör efter ett riktigt svettigt träningspass? Möjligtvis att lyckas äta bra mat i flera dagar i rad. Mat är ju trots allt vårt bränsle så om man inte får i sig det som kroppen mår bra av känner iallafall jag mig tung och äcklig. Inte superhärliga känslor.
 
4. Ha en mig dag
En sak som jag verkligen märkt fungerar är att ha en mig dag. Alltså bara göra det som jag tycker om. För mig är det att äta en god lunch, åka in till stan och kolla i affärer utan någon musik utan bara höra vimmlet av andra människor samtidigt som man tänker på saker som man är tacksam över eller bra minnen som får en att le. Kanske gå och köpa en extra söt kaffe för att sedan åka hem igen. När man väl är hemma ska köra en snabb yoga och sedan ta en dusch eller ett bad med de finaste oljerna och hudkrämerna som man äger. På med ansiktsmasken, raka benen (om man gillar det) och bara le. Ta extra tid för att göra det där man kanske inte alltid orkar. Haha, jag kan vara riktigt urusel på att noppa mina ögonbryn. Vilket, tro mig, behövs. Annars får jag ögonbryn ala buske... Men det positiva där är ju att jag slipper måla dem eftersom de redan är så mörka. För att få en extra liten kick så vill jag tipsa om att sätta på sig de finaste/sexigaste underkläderna man äger eftersom underkläder har en fantastisk förmåga att få en att må bra. Gör sedan något som du älskar. Läs en bok, måla, rita, spela ett instrument osv.  
 
5. Prata med mig själv
Denna punkt är nog en av de viktigaste. Säga vad jag oroar mig för och sedan vända på det till något positivt. En annan sak som min mamma alltid säger till mig är att jag ska tänka "Vad är det värsta som kan hända? Jo att någon dör. Kommer det ske? Högst troligt inte". Att inte få det där jobbet man trånar efter eller i mitt fall komma in på utbildningen som jag vill in på kommer inte göra att någon dör snarare att man får hitta andra sätt att nå sina drömmar. 
 
 
Något som jag verkligen inte kommer göra...
 
1. Titta på serier. 
För mig kan serier vara en stor mardröm för mitt psyke... Vet egentligen inte varför men nä usch vad jag kan må dåligt av det.
 
2. Äta snabbmat och onyttigt
När jag äter pizza, glass, kakor, hamburgare osv. så känner jag mig alltid som en uppstoppad köttbulle. Känslor som ful och äcklig kommer som ett brev på posten som gör att man faller ännu djupare ner i hålet...
 
3. Lyssna på sorlig musik
Det här kan vara en positiv och negativ grej. Ibland har man ett stort behov av att gråta eller ja, iallafall jag. Fröken gråter hela tiden här borta. Så då kan sorgliga filmer eller musik va till hjälp. Om jag däremot är någonstans mitt i mellan så gör den här punken allt värre.