Emelie Sandelia

Sånt jag läst i sommar

I sommar har jag för en gång skull tagit tag i min läsning och jag har verkligen njutit. Min dagliga rutin har varit att en timme på förmiddagen låg jag ute på gräsmattan och läsa en bok vilket även resulterade i att jag läs fem böcker. Helt sjukt för att vara mig! Med titlarna att döma kan man säga att jag gått i två olika riktingar: Fakta och konstnärligt.

🌟 Just Kids och Att hela det levande

Två otroligt vackra och ibland konstnärliga böcker som man kan slöläsa. I och med att Maylis De Kerangal är fransk kommer det bli svårt för mig att läsa fler av hennes böcker (kanske det är nu jag ska ta tag i att lära mig franska) men Patti Smith vill jag verkligen läsa mer ifrån. Såg en liten bok igår på bokhandeln som jag skulle vilja lägga vantarna på.

🌟 Hjärnstark och Hjärnkoll på pengarna

Ja här är det fakta rakt igenom. ÄLSKAR! Hjärnstark vill jag att alla människor ska läsa. Så sjukt bra bok som går igenom hur träning påverkar hjärnan. Hjärnkoll på pengarna, ja helt enkelt hur hjärnan förstör för dig i ditt sparande. Riktigt bra bok att läsa om man vill lära sig mer om sparande!

Den sista boken känner jag inte gav mig supermycket. Har läst många självhjälpsböcker så för mig va det inget nytt som togs upp. Kanske en bra bok att börja med?

Har ni läst någon bra bok i sommar? Tar till mig alla tips jag kan få!

Hösten 2018 - Tankar och mål

Vi är nu inne på de sista månaderna av 2018 och jag känner bara massa pepp på framtiden. Jag känner så mycket lycka och glädje över det liv jag håller på att skapa att jag i skrivandes stund nästan sitter och hoppar för att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag känner verkligen att jag är i början av något. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men känslan får mig att må så bra. Därför, nu när jag ändå har motivationen till det, har jag satt upp lite mål för i höst:

 Få en riktig rutin.

Som jag tidigare nämnt har jag en hel del på gång och därför är det nu viktigare än någonsin att skapa en rutin som jag mår bra av. Kommer dela med mig av den om en månad eller två när jag ser det riktiga skillnaderna.


 Läsa och lyssna mer på böcker

Jag började i somras att läsa en hel del böcker och jag insåg hur mycket jag verkligen tycker om det. Mer böcker åt folket!

✨ Leka mer i min stil

Har blivit mer och mer inspirerad av modeindustrin på senaste tiden och vill verkligen uttrycka mig mer i min klädstil.

✨ Lära mig mer kring sociala medier

Finns inte så mycket mer att säga än att jag verkligen vill lära mig mer kring algoritmer och hur man ska arbeta effektivt med sociala medier. Om någon har tips på böcker, poddar eller dokumenärer är det bara att säga till"