Oktobers favoriter

Ja då har oktober 2018 nått sitt slut och oj vilken månad jag har haft. Besök från min finaste, dansat, skrattat och fått vara extra länge i stugan för att umgås med min fina familj. Älskar det.

Under månaden har jag även en del favoriter som jag skulle vilja tipsa om till er!

⭐ Serie 

Outlander. Alltså se den (finns exempelvis på Netflix). Jag var väldigt skeptisk i början men litade på min vän Evelinn när hon sa att jag skulle ha tålamod och oj vad glad jag är för det. Nu kan jag inte sluta titta!

⭐ Kläder 

Denna fantastiska jacka.

 

⭐ Böcker

Har börjat lyssna mer på böcker och efter ha pratat om Livet efter dig med Jojo Moyes blev jag sugen att lyssna på hennes andra bok Arvet efter dig. Har inte lyssnat så långt men hittills är den så himla bra. Tips att inte underskatta att lyssna på böcker. Otroligt mysigt!

Lärdom nr 3
“Jag har inte råd att spara” är nog en av de vanligaste kommentarerna som jag får när jag vill prata sparande med folk. Samtidigt ser jag att de går och köper take away-kaffe och lunch. Hjälp säger jag bara. Bara att fundera över att vad man lägger pengar på och håller koll på sina pengar kan detta göra att de roliga sakerna (som exempelvis spara till körkort eller en resa) kan bli uppnådda snabbare. Låt mig göra ett exempel. Om vi säger att du köper tre koppar kaffe varje vecka från ditt närmaste cafe. Om kaffen skulle kosta 20 kr skulle det kosta:

60x52 (antal veckor på ett år)  = 3120 kr på ett år

Om vi istället skulle säga att du bara köper en kaffe varje vecka för samma pris skulle det bli:

20x52 = 1040 kr på ett år

Att istället köpa ett paket bryggkaffe för (ca40kr) skulle det ge dig ca 60 koppar. Vilket gör att du egentligen har spenderat ca 1000kr på kaffe när du skulle ha kunnat ta med dig kaffe hemifrån. Jag vet inte med er men kan komma på en hel del roligare saker att göra med 1000kr än att köpa kaffe (och jag älskar ändå kaffe).


Tips! Jag vet att det känns jobbigt men kolla på dina uttag och fundera över vad du lägger pengar på. Innan du spenderar pengar på engångsprodukter (som mat) fundera om det verkligen är värt det eller om du kan göra något roligare med dina pengar.

Vill du läsa mer om ekonomi och sparande? Läs mina senaste inlägg:

Sparande för mig
Lärdom nr 1
Lärdom nr 2